Restronic - alergeny v pokrmech

Podle Vyhlášky 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10 předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví.

Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla. EU specifikovalo 14 hlavních alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU. Restronic v nové verzi nyní umožňuje provozovateli sledovat evidenci alergenů u jednotlivých surovin s následnou možností tisku. Označení přítomnosti alergenu může být vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen.

 

Novinky

239962
DnesDnes9
Vaše IP : 54.81.195.140

Štítky